Dry Needling

Dry needling is een zeer efficiënte manier om een triggerpoint te behandelen.

Dry Needling

Wat is Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij met een accupunctuur- naald triggerpoints worden aangeprikt. Triggerpoints zijn kleine verhardingen in een spier, ook wel knopen genoemd die forse pijnklachten kunnen veroorzaken.

De verhardingen in een spier kunnen onder andere ontstaan door te weinig bewegen, overbelasting, een sportblessure en door ziekte. In de meeste gevallen herstelt het lichaam maar soms blijven er triggerpoints aanwezig.

Deze zorgen ervoor dat de spier zijn functie niet goed kan uitvoeren. Hierdoor ga je anders in je lichaam bewegen, wat uiteindelijk klachten kan geven.

Waarom dry needling

Dry needling is een zeer efficiënte manier om een triggerpoint te behandelen. Met de naald word direct de lokale verharding aangeprikt waardoor deze moet loslaten en zal ontspannen. Door de ontspanning zal de pijn direct minder worden en kan de spier weer normaal functioneren. Verder herstel kan nu plaatsvinden.

fib dryneedling

Doet dry needling pijn?

Dry needling is niet geheel pijnloos maar dit verschilt van cliënt tot cliënt. De 1 ervaart geen pijn en de ander een beurs gevoel, vergelijkbaar met een blauwe plek. Over het algemeen valt het heel erg mee.

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling?

SPECIALISATIES

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 8:00 – 21:00
Dinsdag 13:00 – 21:00
Woe-do-vrij 8:00 – 18:00

CONTACT

Lieke Oketch:   06-16394670
Ron ten Broek: 06-83162733
info@fysiotherapie-inbeweging.nl

LOCATIE

Veldsingel 29
6581 TC Malden
Klik hier voor de route

WAT ZEGGEN ONZE PATIENTEN

Ik kon vrij vlug terecht, ben adequaat en deskundig behandeld. Goede uitleg over de behandeling en adviezen voor thuis zelf aan het herstel te werken.

27 augustus 2016

vorige
volgende