Sport-fysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport of wil gaan sporten.

Sportfysiotherapie

Sport stelt andere eisen aan het lichaam en dus ook aan de fysiotherapeut.  De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in het onderzoek en de behandeling van sport gerelateerde klachten.

Voor wie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die sporten. Als sporter kan je geblesseerd raken en daarvoor behandeling nodig hebben.

De sportfysiotherapeut zal samen met je een revalidatietraject opstarten en doorlopen. Het doel? Het sporten weer mogelijk maken.

Ook kan de sportfysiotherapeut een belangrijke rol spelen bij preventie, voorlichting en het geven van adviezen aan iedereen die sport of wil gaan sporten.

Welke klachten?

Je draaide je om tijdens een snelle manoeuvre en voelde iets knappen in je knie? Tijdens het fitnessen voel je altijd een zeurende pijn in je rug bij het kniebuigen. Je probeerde de bal over het net te tikken maar opeens was daar weer die felle pijn in je schouder.

Je kan de sportfysiotherapeut bezoeken bij overbelastingsklachten, verminderde controle en blessures.

De behandeling

Uw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder het gebruik van trainingsapparatuur. Taping, mobiliserende technieken, fascietechnieken en dry needling kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Verder zal in het oefenprogramma altijd aandacht besteed worden aan elementen die belangrijk zijn tijdens sporten; coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling?

SPECIALISATIES

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 8:00 – 21:00
Dinsdag 13:00 – 21:00
Woe-do-vrij 8:00 – 18:00

CONTACT

Lieke Oketch:   06-16394670
Ron ten Broek: 06-83162733
info@fysiotherapie-inbeweging.nl

LOCATIE

Veldsingel 29
6581 TC Malden
Klik hier voor de route

WAT ZEGGEN ONZE PATIENTEN

Ik kon vrij vlug terecht, ben adequaat en deskundig behandeld. Goede uitleg over de behandeling en adviezen voor thuis zelf aan het herstel te werken.

27 augustus 2016

vorige
volgende