Fasciatherapie

Fascia therapie

Look globally, treat locally, move totally

De laatste jaren is ontdekt dat de fascia een belangrijke rol speelt in het lichaam hierdoor krijgt dit steeds meer aandacht binnen de fysiotherapie. Fascia is het bindweefsel waarmee het hele lichaam doorweven is. Het bestaat uit bindweefselvliezen, pezen, ligamenten (banden) en kapsels rondom de gewrichten.

Gezonde fascia

Het bindweefsel omvat alle organen, botten, spieren, bloedvaten en zenuwen en verbind alles met alles in het lichaam. Hierdoor kan je vrij bewegen.

De verschillenden structuren (huid/spier/bot/orgaan/bloedvaten/zenuwen) moeten dan wel goed ten opzichte van elkaar kunnen verglijden. Dit kan als de fascia gezond is.

fib fysiotherapie

Waardoor ontstaan problemen van de fascia?

Door een verkeerde houding, overbelasting, stress, slecht slapen, voeding, ziekte of een blessure kunnen er problemen met de fascia ontstaan. Hierdoor raak het verglijden verstoord. Bewegingsbeperkingen, verminderde coördinatie en pijn zijn dan het gevolg.

Hoe het werkt?

Doordat alles met elkaar in verbinding staat kan een bewegingsbeperking rondom de heup bijvoorbeeld een schouderklacht geven. Het kan dus zo zijn dat de heup moet worden behandeld om van de schouderklacht af te komen!

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling?

SPECIALISATIES

  OPENINGSTIJDEN

Maandag 8:00 – 21:00
Dinsdag 13:00 – 21:00
Woe-do-vrij 8:00 – 18:00

CONTACT

Lieke Oketch:   06-16394670
Ron ten Broek: 06-83162733
info@fysiotherapie-inbeweging.nl

LOCATIE

Veldsingel 29
6581 TC Malden
Klik hier voor de route

WAT ZEGGEN ONZE PATIENTEN

Ik kon vrij vlug terecht, ben adequaat en deskundig behandeld. Goede uitleg over de behandeling en adviezen voor thuis zelf aan het herstel te werken.

27 augustus 2016

vorige
volgende