We horen velen “geheimen”

?Zwangerschap, ongelukkig in een relatie, nieuwe baan, ruzie of zorgen binnen het gezin, een huwelijksaanzoek, ontslag, een kind wat gepest word, verliefd zijn, scheiding die aangevraagd is, een sollicitatie, schulden, een nieuw huis gekocht..

Het gebeurt heel heel veel. En wij weten “het” soms eerder als  familieleden, partners, beste vrienden, collega’s, (ex)werkgevers..

Geleerde les

De afgelopen jaren leerde ik zelf grote lessen, Hoofd In Beweging zou ik zeggen. Hou geen dingen achter, hoest het op. Open en eerlijk. Het gaat anders hoe dan ook tegen je werken.
Je remt de beweging in je leven; en komt een beetje stil te staan in de file van jouw leven.

En dat probeer ik ook door te geven aan mijn cliënten die mij betrekken bij HUN DING en mij om advies vragen.

Eerlijkheid boven alles

?-Nieuwe baan- gevonden terwijl je in onderhandeling bent over een afvloeiingsregeling met je (nog) werkgever.
?Ben eerlijk over waar je mee bezig bent.
?-Sollicitatiegesprek-, terwijl je een aandoening hebt of zwanger bent.
?Zeg het tijdens je gesprek.
?-Gepest kind- maar een mentor die hier niets vanaf weet.
?Pleeg een telefoontje
?-Onrust richting een partner- terwijl de partner niet weet waarom?
?Zeg het hem/haar!

Zo eng, maar zo waardevol

Als ik dit zeg hoorde ik terug; “maar dat vind ik wel eng want wat als…”. En ja soms is iets openbreken echt rete eng. Maar als je het gedaan hebt voelt het vaak heel vrij én was het vaak minder eng als gedacht. Iets achterhouden levert vaak alleen maar heel veel nutteloze spanning op. Die niet nodig hoeft te zijn..

Ik ben benieuwd wat ik de aankomende weken terug hoor. TO BE CONTINUED…